Παρακαλω επιλέξτε λιμάνι
Παρακαλω επιλέξτε λιμάνι

OUR BLOG

 

 

Ταξιδεύοντας με το κατοικίδιό σας: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για ένα άνετο ταξίδι

Back

Στη SEAJETS, κατανοούμε τη σημασία που έχει το κατοικίδιό σας στη ζωή σας και δεσμευόμαστε να κάνουμε  αυτό το ταξίδι  όσο το δυνατόν πιο ευχάριστο. Σε αυτό το άρθρο, θα βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να προετοιμαστείτε κατάλληλα, να γνωρίσετε τους κανονισμούς και τις ανέσεις που προσφέρουμε, και να εξασφαλίσετε μια μοναδική εμπειρία για εσάς και το κατοικίδιό σας.

Πώς να κλείσετε εισιτήριο για το κατοικίδιό σας;

Η κράτηση εισιτηρίου για το κατοικίδιό σας είναι μια απλή και εύκολη διαδικασία. Στο πλαίσιο της εφαρμογής του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου (άρθρο 18 ‌§ 7 του Ν. 4830/2021 / ΦΕΚ Τεύχος A’ 169/18.09.2021), αν ταξιδέψετε παρέα με ζωάκι Συντροφιάς, Θεραπείας ή Βοήθειας είναι απαραίτητο να το δηλώσετε κατά την κράτηση/έκδοση των εισιτηρίων σας, προκειμένου να γίνεται καταγραφή στο ηλεκτρονικό σύστημα κρατήσεων. Η έκδοση εισιτηρίου πάνω στο πλοίο δεν επιτρέπεται.  Εάν επιθυμείτε την τηλεφωνική κράτηση, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τηλεφωνικό μας κέντρο (+30 210 710 7710) και να ενημερώσετε τον εκπρόσωπό μας. Διαφορετικά, μπορείτε να απευθυνθείτε και στα κατά τόπους λιμενικά μας πρακτορεία, τα οποία μπορείτε να βρείτε (εδώ). Κάθε επιβάτης μπορεί να ταξιδέψει με έως και 5 κατοικίδια, τα οποία είναι δικής του κυριότητας και επαρκώς εμβολιασμένα, έχοντας το κάθε ένα το δικό του βιβλιάριο υγείας. Κάθε κατοικίδιο πρέπει να συνοδεύεται.

ένας σκύλος φοράει γυαλιά ηλίου έτοιμος να ταξιδέψει με πλοίο

Ποιο είναι το κόστος μεταφοράς των κατοικιδίων;

Η μεταφορά των κατοικίδιων σας με τη SEAJETS γίνεται εντελώς δωρεάν, χωρίς καμία επιβάρυνση στον ναύλο. Είμαστε υπερήφανοι που σας προσφέρουμε αυτήν την υπηρεσία, διασφαλίζοντας ότι τα αγαπημένα σας ζώα μπορούν να ταξιδέψουν μαζί σας χωρίς κανένα πρόσθετο κόστος.

μία κανελί γάτα μέσα σε ροζ τσάντα μεταφοράς έτοιμη να ταξιδέψει

Τι στοιχεία δηλώνετε;

Για να είναι δυνατή η καταγραφή των ζώων, η έκδοση εισιτηρίων για αυτά είναι υποχρεωτική και στα εισιτήρια θα πρέπει να αναγράφονται τα παρακάτω στοιχεία:

  • – Αριθμός βιβλιαρίου υγείας κατοικιδίου ή Αριθμός διαβατηρίου
  • – Αριθμός σήμανσης κατοικιδίου (μικροτσίπ)
  • – Κατηγορία ζώου (π.χ. Συντροφιάς, Θεραπείας, Βοήθειας)
  • – Μέγεθος Ζώου: (Μεγαλόσωμο > 10 Kg ή Μικρόσωμο <= 10 Kg)

Επιπλέον, θα πρέπει να έχετε πάντα μαζί σας το πρόσφατα ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας του μικρού σας φίλου και να είστε υπεύθυνοι για τη φροντίδα, την ασφάλεια και την υγιεινή του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Γνωρίστε τους χώρους μας!

Σε όλα τα πλοία μας, οι τετράποδοι φίλοι σας απολαμβάνουν ειδικά διαμορφωμένους χώρους που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν ένα ταξίδι χωρίς πίεση, κούραση και στρες. Επίσης, στα συμβατικά μας πλοία υπάρχουν ειδικές καμπίνες (PET καμπίνες) που σας επιτρέπουν να διαμένετε μαζί με τα ζωάκια σας σε ένα περιβάλλον που θυμίζει το σπίτι σας. Όλοι οι χώροι καθαρίζονται τακτικά και τηρούν υψηλά πρότυπα υγιεινής, ώστε να εξασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή εμπειρία για όλους τους επιβάτες. Για την ασφάλεια όλων, τα κατοικίδια επιτρέπεται να παραμένουν μόνο στις ειδικά διαμορφωμένες καμπίνες PET και στους ειδικούς εξωτερικούς χώρους του πλοίου.

Που μπορούν να μείνουν τα κατοικίδια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού;

  • – Στο κατάστρωμα εφόσον είναι σε καλάθι μεταφοράς και συνοδευόμενα έχοντας υποχρεωτικά φίμωτρο και λουρί.
  • – Τα ζώα συντροφιάς μέχρι 10 κιλά μεταφέρονται με κλουβάκι ή τσάντα μεταφοράς και παραμένουν σε αυτό, στον χώρο που βρίσκεται ο ιδιοκτήτης τους.
  • – Τα κατοικίδια άνω των 10 κιλών υποχρεούνται να χρησιμοποιούν τους ειδικούς κλωβούς, που διαθέτουν τα πλοία μας.
  • – Σε καμπίνα όπου επιτρέπονται τα κατοικίδια (PET Καμπίνα) σε όσα πλοία διαθέτουν.
  • Οι σκύλοι βοήθειας και τα ζώα θεραπείας, μπορούν να εισέρχονται στους εσωτερικούς χώρους των πλοίων μαζί με τα άτομα τα οποία συνοδεύουν. Το άτομο το οποίο δέχεται τις υπηρεσίες του ζώου υποχρεούται να επιδείξει τα απαραίτητα πιστοποιητικά στους αρμόδιους, τα οποία αποδεικνύουν πως το ζώο είναι σκύλος βοήθειας ή ζώο θεραπείας.
ένας σκύλος στο κατάστρωμα ενός πλοίου

Στη SEAJETS, δεν βλέπουμε το ταξίδι σας μόνο ως μια διαδρομή από ένα σημείο σε ένα άλλο, αλλά ως μια ευκαιρία να δημιουργήσετε ανεκτίμητες αναμνήσεις με τον αγαπημένο σας τετράποδο φίλο. Γιατί το πιο σημαντικό ταξίδι είναι εκείνο που μοιράζεστε με αυτούς που αγαπάτε!